ПРЕДСТАВЯ
0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right

90-те минути, в които на света има само футбол или как да превърнеш мечтите в реалност

Част IV
скролни надолу
alt
Моите играчи са ментални гиганти
Юрген Клоп

Така определя своя тим Юрген Клоп. И наистина - този отбор изглежда способен да се справи с всяко предизвикателство. Той е гладен за успехи, решителен, единен, безмилостен физически, с неизчерпаема енергия, изключително подготвен тактически, ужасяващ за своите съперници. Този манталитет не е нещо ново за Ливърпул. Спомнете си какво се случи през 2005 година след първите 45 минути на финала с Милан в Истанбул. Тимът на Рафа Бенитес губеше с 0:3, но с цялата си вяра и страст феновете на отбора запяха с пълно гърло You'll Never Walk Alone. На трибуните тогава е и великият Йохан Кройф. "Настръхвам. Не знам какво е да играеш за този отбор и да чуваш това точно в този момент. Сигурно изведнъж ставаш по-висок и силен. В света няма клубове, които да са толкова свързани с феновете си. Бях там и почувствах тръпката. 40-50 хиляди бяха като един, подкрепяйки отбора си", коментира холандецът.

Това е манталитетът, който винаги е бил част от етоса на Ливърпул. Голямото предизвикателство е да успееш да го пренесеш във всеки двубой, а не само в изключителни ситуации. Този отбор успя да го направи.

"Ливърпул изигра всеки мач така, все едно той е последният шанс, който имат". Това констатира мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола, опитвайки се да обясни огромната дистанция между неговия отбор и новия шампион през този сезон.