ПРЕДСТАВЯ
0  /  100
keyboard_arrow_up
keyboard_arrow_down
keyboard_arrow_left
keyboard_arrow_right

Как скептиците станаха вярващи, за да може Ливърпул да се завърне на върха след 30-годишно очакване 

Част I
скролни надолу

Сто двадесет и осем години славна история. Шейсет и пет отличия във витрината. Европейски и Световен клубен шампион. Това е отборът, изиграл едни от най- знаменитите и емоционални мачове в историята на футбола. Това е клубът с може би най-страстните фенове и химн, който те кара да настръхваш. Това е Ливърпул - тимът, сътворил "Чудото от Истанбул”.

Всички тези успехи са само малка част от богатството, с което привържениците на митичния Ливърпул се гордеят. Този клуб винаги е имал всичко, освен едно - шампионската титла в Премиър лийг.

“Shankly Gate” на “Анфилд”, домът на ФК Ливърпул. Снимка: Christopher Furlong/Getty Images

В продължение на 30 години всеки, който се свързва с големия тим от града на "Бийтълс", мечтаеше за това отличие и преглъщаше не едно разочарование и немалко подигравки при всеки неуспешен опит за реализирането на тази цел. Ливърпул продължаваше да трупа славни мигове, да увеличава безбройната си маса от фенове по целия свят, но заветният трофей все се изплъзваше от ръцете им.

Докато не се появи един човек, който успя да събере частите от магическия червен пъзел, да изправи титана и да режисира историята на може би най-чаканото завръщане в света на футбола - завръщането на Ливърпул на върха в Англия. Този човек се казва Юрген Клоп. Германецът с широка усмивка и налудничаво поведение на ръба на очертанията на терена влезе завинаги в историята на Ливърпул и сърцата на феновете на отбора. Но как се получи тази магнетична спойка между един специален клуб със славна история, изключителни фенове, амбициозни собственици и харизматичен мениджър? И каква беше целта им?